MRAZEM SUŠENÉ OVOCE

 

Crunchy Snack lyofilizované ovoce nebo také mrazem sušené ovoce si zachovává barvu, chuť, aroma, minerály, vitamíny a téměř stejnou velikost jako čerstvé ovoce. Vše začíná výběrem kvalitního ovoce. K výrobě 1 kg lyofilizovaného ovoce je třeba zpracovat 7-10 kg čerstvého ovoce. To je nakrájeno na požadovaný tvar a je prudce zmraženo na teplotu až -18 °C.

Díky tomu se zachová přirozená struktura. Poté se ovoce umístí do sušárny, ve které je udržován nízký tlak (610 Pa). Voda tak ze zmraženého ovoce sublimuje, přechází z pevné fáze (ledu) přímo do fáze plynné (vodní páry). Po 10-14-ti hodinách sušení je ze zmraženého ovoce všechna voda vysublimována a dále ovoce putuje ke kontrole a následně k zabalení.

Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu Crunchy Snack. 

 FRED

DOPORUČUJEME

Crunchy Snack je ideální složkou do müsli, kaší, jogurtů, sorbetů, a smoothies. Dále se konzumuje přímo jako křupavý snack výrazné ovocné chuti. Výborné využití má i pro kulinářské speciality, cukrářství a pečení. Pro jeho křupavost, vůni a chuť si jej oblíbí také Vaše děti.             

oboce