Borůvkové cupcakes s lyofilizovanými borůvkami

Borůvkové cupcakes s lyofilizovanými borůvkami

Crunchy_Snack_male_29

Těsto:

  • 2 vejce velikosti M
  • 120 g cukru krupice
  • 125 g hladké mouky
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 70 ml slunečnicového oleje
  • 50 ml horké vody
  • 3 lžíce lyofilizovaných borůvek Crunchy snack

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání 40%
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 3 lžíce borůvkové pasty (lze nahradit propasírovanou borůvkovou marmeládou)

Dále budeme potřebovat:

  • Formu na muffiny
  • 12 ks papírových cukrářských košíčků na pečení
  • Cukrářký sáček se zdobící špičkou
  • Čerstvé borůvky
  • Mátové lístky
  • Jedlé kytičky
  • Mrazem sušené borůvky Crunchy snack

 

Postup:

Crunchy_Snack_male_24

Celé vejce vyklepneme do robotu, přidáme cukr a špetku soli a šleháme do husté a světlé pěny. Přidáme vodu, olej a mouku promíchanou s kypřícím práškem do 

pečiva. Vše lehce prošleháme, aby vzniklo hladké a nadýchané těsto. Na závěr stěrkou lehce vmícháme borůvky.
Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky, naplníme těstem do dvou třetin košíčku a dáme péct do vyhřáté trouby na 190°C a pečeme 16 minut do zlatova.

Mezitím, co se nám muffiny pečou, připravíme si krém. Do šlehače dáme vychlazenou smetanu na šlehání a mascarpone, přidáme cukr moučku a na nejvyšší otáčky šleháme do tuhého krému. Když je kr

ém pevný, přišleháme borůvkovou pastu.

Krém si dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a zdobíme vychladlé muffiny. Na závěr dozdobíme čerstvým i mrazem sušenými borůvkami, lístky máty a květinkami a rázem jsou z muffinů jsou cupcakes.

Brzy se můžete těšit i na videonávod se skvělou Markétkou z Úžasné dorty.

 Recept připravila: Markéta Sukupová - https://www.uzasne-dorty.cz/uvod 

 

 

 

Mrazem sušené borůvky Crunchy Snack 

FRED

44